4-H & FFA

4H/FFA Market Livestock Sale Buyers Brochure

Thursday, June 15

Before 5:00 p.m.

All 4-H & FFA Horse Entry Forms Due – Extension Office

Monday, July 3

Before 5:00 p.m.

All 4-H & FFA Fair Entry Forms Due – Extension Office

4-H Lego Sumo Bot Challenge Registration Due – Extension Office

4-H & FFA Exhibitor/4-H Volunteer/FFA Advisor Admission Order Forms Due – Fair Office

Monday, July 10

Before 5:00 p.m.

4-H & FFA Parent Admission Order Forms Due – Online or Fair Office (Admission passes purchased thru July 10 will be mailed)

July 11-21

Weekdays, 8:00 a.m. – 5:00 p.m.

4-H & FFA Parent Admission Passes available to purchase – Fair Office

July 17-21

8:00 a.m. – 5:00 p.m.

4-H & FFA Exhibitor/4-H Volunteer/FFA Advisor Admission Passes available to pick up – Fair Office

Friday, July 21

5:00 p.m.

4-H Style Revue Typed Narration Cards Due – Extension Office

Saturday, July 22

8:00 a.m.

4-H Horse Interview Evaluations – Rodeo Arena

Monday, July 24

6:30 – 7:30 a.m.

4-H & FFA Horse Open Riding – Rodeo Arena

7:30 a.m.

4-H & FFA Horse Exhibitor Meeting – Rodeo Arena

8:00 a.m.

4-H & FFA Horse Show (Quality, Showmanship, Western Pleasure, Western Equitation & Bareback) – Rodeo Arena

8:00 a.m. – 8:00 p.m.

4-H & FFA Exhibitor/4-H Volunteer/FFA Advisor Admission Passes available to pick up – Fair Office

4-H & FFA Parent Admission Passes available to purchase – Fair Office

2:00 – 7:00 p.m.

All 4-H Exhibits accepted for Clothing, Food & Miscellaneous projects – O’Connor Field House

4-H Club Scrapbook, Secretary’s Book, Treasurer’s Book entries accepted – O’Connor Field House

3:00 – 5:00 p.m.

4-H & FFA Stall/Pen Decorating, Walk-In Only – Fairgrounds

5:00 – 8:00 p.m.

4-H & FFA Stall/Pen Decorating, Vehicles Allowed – Fairgrounds

Tuesday, July 25

6:00 – 9:00 a.m.

4-H & FFA Swine Weigh-In & Health Check – Gate 3

8:00 a.m.

4-H & FFA Horse Show (Trail, In-Hand Trail, Green Horse, Reining) – Rodeo Arena

8:00 a.m. – 8:00 p.m.

4-H & FFA Exhibitor/4-H Volunteer/FFA Advisor Admission Passes available to pick up – Fair Building Show Office (lower level)

4-H & FFA Parent Admission Passes available to purchase – Fair Office

10:00 a.m.

4-H & FFA Swine Exhibitor Meeting – Fair Building

11:00 a.m.

4-H & FFA Market Swine Sale Photos – Fair Building

3:00 – 5:00 p.m.

Show Ring open for swine practice – Fair Building

4:00 – 6:00 p.m.

4-H & FFA Dairy Cattle Check-In & Health Check – Charolais Barn

4:00 – 8:00 p.m.

4-H & FFA Tack & Stall Set Up – Fairgrounds

5:00 – 7:00 p.m.

4-H Club Booth Decorating – O’Connor Field House

5:00 – 8:00 p.m.

4-H & FFA Goat Weigh-In & Health Check – Small Animal Tent

4-H & FFA Sheep Weigh-In & Health Check – West End of Fair Building

6:00 p.m.

4-H & FFA Dairy Cattle Exhibitor Meeting – Charolais Barn

6:00 – 7:30 p.m.

4-H & FFA Beef Unload to Stalls, Health Check in Stalls – Charolais Barn

7:00 – 8:30 p.m.

4-H & FFA Beef Weigh-In – Charolais Barn

8:00 p.m.

4-H & FFA Goat Exhibitor Meeting – Fair Building

8:30 p.m.

4-H & FFA Sheep Exhibitor Meeting – Fair Building

Wednesday, July 26

7:45 a.m.

4-H & FFA Flag Ceremony – Rodeo Arena

8:00 a.m.

4-H & FFA Beef Exhibitor Meeting – Charolais Barn

4-H & FFA Horse Show (English, Games, Costume, Parade of Clubs, Freestyle Reining) – Rodeo Arena

4-H & FFA Swine Show (Market & Breeding) – Fair Building

8:00 a.m. – 8:00 p.m.

4-H & FFA Exhibitor/4-H Volunteer/FFA Advisor Admission Passes available to pick up – Fair Building Show Office (lower level)

4-H & FFA Parent Admission Passes available to purchase – Fair Office

8:30 a.m.

4-H & FFA Cat Check-In – Canyon County Extension Office

8:45 a.m.

4-H & FFA Cat Exhibitor Meeting – Canyon County Extension Office

9:00 a.m.

4-H & FFA Cat Show – Canyon County Extension Office

4-H & FFA Meat Goat Show (Showmanship, Market & Breeding) – Charolais Barn

9:00 – 11:00 a.m.

4-H & FFA Market Goat & Market Sheep Sale Photos – Location TBA

2:00 p.m.

4-H & FFA Market Sheep Show – Fair Building

2:00 – 5:00 p.m.

4-H & FFA Market Goat & Market Sheep Sale Photos – Location TBA

3:00 – 7:00 p.m.

4-H Club Booth Decorating – O’Connor Field House

5:00 – 8:00 p.m.

4-H & FFA Poultry, Pygmy Goat & Rabbit Check-In & Health Check – Small Animal Tent

7:00 – 8:00 p.m.

4-H Style Revue Practice (Required) – CWI Community Stage

8:00 p.m.

4-H & FFA Poultry, Pygmy Goat & Rabbit Exhibitor Meeting – Small Animal Tent

Thursday, July 27

6:00 – 8:00 a.m.

4-H & FFA Horse Stall Check-In – Fairgrounds

7:00 – 7:30 a.m.

4-H & FFA Market Broiler Sale Photos – Fair Building

8:00 a.m.

4-H & FFA Horse Show (Ranch Horse Class) – Warm-Up Arena Area

4-H & FFA Poultry Show (Showmanship, Market Broilers, Breeding Classes) – Small Animal Tent

4-H & FFA Swine Showmanship – Fair Building

9:00 a.m.

4-H & FFA Beef Cattle Show (Showmanship, Market & Breeding, sale photos during Market Show) – Charolais Barn

1:00 – 1:45 p.m.

4-H & FFA Cavy Check-In – O’Connor Field House

1:45 p.m.

4-H & FFA Cavy Exhibitor Meeting – O’Connor Field House

2:00 p.m.

4-H & FFA Cavy Show (Showmanship & Quality) – O’Connor Field House

4-H & FFA Sheep Show (Showmanship & Breeding) – Fair Building

5:00 p.m.

4-H & FFA Pygmy Goat Show (Showmanship & Quality) – Small Animal Tent

Friday, July 28

7:30 – 8:30 a.m.

4-H & FFA Dog Check-In & Health Check – Farm Bureau Contest Corral

8:00 a.m.

4-H & FFA Dairy Goat Show (Showmanship & Quality) – Fair Building

4-H & FFA Rabbit Showmanship – Small Animal Tent

8:30 a.m.

4-H & FFA Dog Exhibitor Meeting – Farm Bureau Contest Corral

9:00 a.m.

4-H & FFA Dog Show (Showmanship & Obedience) – Farm Bureau Contest Corral

10:00 a.m.

4-H & FFA Dairy Cattle Show (Showmanship & Quality) – Charolais Barn

11:00 – 11:30 a.m.

4-H LEGO Sumo Bot Challenge Check-In & Inspection – CWI Community Stage

11:30 a.m.

4-H LEGO Sumo Bot Challenge Tournament – CWI Community Stage

1:00 – 4:00 p.m.

4-H Family & Consumer Science Judging Contest – O’Connor Field House

5:00 p.m.

Adult Swine Showmanship, Fair Building

6:00 p.m.

4-H & FFA Pack Goat Obstacle Course – Charolais Barn

7:30 p.m.

Goat Costume Contest – Charolais Barn

Saturday, July 29

8:00 a.m.

4-H & FFA Rabbit Show (Quality) – Small Animal Tent

8:30 – 10:30 a.m.

Market Livestock Sale Buyers Breakfast – VIP Tent

10:00 a.m.

Market Livestock Sale – Fair Building

3:00 p.m.

4-H Cloverbuds Activity – Small Animal Tent

6:00 p.m.

Dress for 4-H Style Revue – CWI Community Stage

7:00 p.m.

4-H Style Revue & 4-H FCS Awards Ceremony – CWI Community Stage

Adult Poultry Showmanship – Small Animal Tent

Sunday, July 30

9:00 a.m.

4-H & FFA Livestock Judging Contest – Charolais Barn

11:00 a.m.

4-H & FFA Dairy Cattle & Dairy Goat Judging Contest – Charolais Barn

1:00 p.m.

4-H & FFA Large Animal Round Robin – Charolais Barn

5:00 p.m.

4-H & FFA Small Animal Round Robin – Charolais Barn

7:30 p.m.

4-H & FFA Awards Ceremony – Fair Building

8:30 p.m. – Midnight

Livestock stall decorations, tack & equipment removed

9:00 p.m. – Midnight

4-H & FFA Small Animals Released (Poultry, Pygmy Goats, Rabbits) – Gate 2

9:30 p.m. – Midnight

4-H & FFA Goats Released – Gate 2

4-H & FFA Horses Released – Gate 5

4-H & FFA Sheep Released – Gate 2

4-H & FFA Swine Released – Gate 3

10:00 p.m. – Midnight

4-H & FFA Beef Cattle Released – Gate 5

4-H & FFA Dairy Cattle Released – Gate 1

Monday, July 31

2:00 – 6:00 p.m.

Check out all 4-H project exhibits & clean booths – O’Connor Field House

Livestock stall decorations removed – Fairgrounds